Bu spesiyal ürün İtalya’nın Modena bölgesinde yetişen Trebbiano ve Lambrusco üzümlerinin şırasından elde edilir. Eski zamanlardan beri Trebbiano ve Lambrusco asmaları mükemmelliği ile meşhur üzümler üretmekte ve şıralar Modena evlerinin bodrumlarında değil çatıl katlarında bekletilip, olgunlaştırılarak balzamik sirkeye dönüştürülmektedir.
Ürünün kalitesi ‘Modena Balzamik Sirkesi İtalyan Konsorsiyumu’ tarafından ve Kontrol Ajansı Cermet tarafından onaylanmıştır. Bu onaylar şişenin boynuna takılan resmi kırmızı etiketle gösterilmektedir.
Meyve, salata, ızgara et, tavuk ve deniz ürünleri üzerine serpiştirilerek veya soslara ve yahnilere eklenerek servis ediniz.
Üzüm sirkesi, pişmiş üzüm suyu konsantresi, renklendirici madde E150d (karamel) antioksidan E 224 (Kükürt dioksit ve sülfitler içerir).
Menşe Ülke: İtalya